Araştıran,okuyan,soran soruşturan 2 çocuklu annenin işinize yarar,hoşunuza gider, ilginizi çeker dedikleri...

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Heidi Klum Blogger Oldu!...

Ünlü, güzel manken, 4 çocuk annesi Heidi Klum da artık aramıza katılmış ve blogger olmuş.Annelikten bakıma, modadan kişisel gelişime birçok alanda yazılar yazıp yayınlıyormuş.Bloguna tıkladım.Görsel olarak çok hoş görünüyor.Bir çok kısım henüz yayında değil. Ben beğendim. Siz de bakmak isterseniz bir tık . 

28 Mayıs 2011 Cumartesi

İnekten Anne Sütü Üretmişler

Çinli bilim adamları, insan geni aşıladıkları 300 kadar ineğin, anne sütü kalitesinde süt üretmesini başardılar.

İngiliz The Sunday Telegraph Gazetesi’nin haberine göre, anne sütüne çok benzeyen inek sütü, bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirirken, onları enfeksiyonlara karşı da koruyor. İngiliz bilim adamları, bu gelişmenin büyük bir adım olduğunu, ancak genetiği değiştirilmiş gıdalarla ilgili yeniden büyük bir tartışmayı başlatacağını söyledi.

Çin Ziraat Mühendisliği Üniversitesi’nden Profesör Ning Li, sütün normal mandıra ineklerinden sağılan sütler kadar güvenli olduğunu iddia etti.

 Kaynak

27 Mayıs 2011 Cuma

Dondurma Mevsiminde Beta'ya Dikkat!

Yaz mevsimin yaklaşması, dondurma reklamlarının artışı nedeniyle bizim evde “DONDURMA İSTERİZ” sesleri yükselmeye başladı. Ama şu yazıyı okuduktan sonra nasıl dondurma alayım şimdi ben ??

Erken tedavi edilmediğinde kalp romatizması ve nefrit gibi kalıcı hastalıklara neden olabilen Beta bakterisi pusuda bekliyor! Hava sıcaklığının değişken olduğu bahar aylarında artan Beta, dondurma mevsimi de dediğimiz yaz aylarında ise pik yapıyor. Bu nedenle çocuklarınızın boğaz ağrısını önemseyin ve mutlaka bir doktora götürün!

Medical Park Bahçelievler Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Engin Türkmen, özellikle çocuklarda görülen ve boğaz ağrısıyla belirti veren beta bakterisiyle ilgili şu bilgileri verdi ve ailelere uyarılarda bulundu:


Virüs Değil Bakteri


Halk arasında Beta mikrobu olan bilinen A gurubu Beta Hemolitik Streptokok, genellikle 5 ila 15 yaş arası nüfusta görülen bakteriyel bir enfeksiyondur. Yaygın kanının aksine Beta bir virüs değil bakteridir. Boğazda iltihaplanma yapan bir çeşit bakteri olan Beta mikrobu; boğaz ağrısı şeklinde başlar ve dikkate alınmazsa kalp romatizması, artrit (eklem romatizması) ve nefrit (böbrek iltihabı) gibi kalıcı birçok hastalığa neden olabilir.

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Hamileleri Radyasyondan Koruyan Ürünler

Dünyada Büyük İlgi Gören Amerikan Hamile Giyim ve Aksesuar Markası Belly Armor Artık Türkiyeʼde! BELLY ARMOR ürünleri, doğmamış bebeğinizi modern yaşam koşullarıyla beraber hayatımıza girmiş olan elektronik ürünlerin yaydığı radyasyondan maksimum koruma sağlamak amacıyla geliştirilmiştir.

19 Mayıs 2011 Perşembe

Doğum Ayı ve Okul Sorunu

İkisi de Kasım ayının son günlerinde doğmuş 2 kızım olması ve büyüğünün akranlarının önümüzdeki eğitim öğretim yılında ilköğretim 1. sınıfa başlayacak olmaları sebebiyle ne yapacağım diye bir telaş aldı gidiyor son 3-4 aydır beni. Kasım sonu doğan 2005'li kızımı yapmış olduğum küçük çaplı araştırma neticesinde ilköğretim 1. sınıfa bu sene vermemeye karar vermiş bulunuyorum. Bu kararı vermemde neler oldu, anlatayım.

1- Fiziksel olarak kreşteki arkadaşlarından farklı kızım. Çok ufak tefek.

2-Kreş öğretmenimizle de yapmış olduğum görüşme sonrası (kendim de gözlemlemiştim zaten) kızımın okula hazır olmadığını, küçük kas gelişiminin uygun olmadığını öğrendik.

18 Mayıs 2011 Çarşamba

Sevimli Sandviçler

Sizce de çok sevimli ve neşeli değilmi mi bu sandviçler? Çocuklar tabaklarında böyle sandviçleri görünce iştahları açılacaktır eminim.

mehtaperel.com


Tanıdığım en içten,samimi, dobra ve harika insan,mükemmel yazar Mehtap Erel'in blogunuı okuyor musunuz? Eğer okumuyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz hemen tıklayın .


10 Mayıs 2011 Salı

Vizyondan Seçmeler


Yaz yaklaşırken vizyona çok güzel animasyon filmler girmeye başladı. Haftasonu çocuklarınızla birlikte keyifli vakit geçirebileceğiniz  birbirinden güzel filmlerden birini seçebilirsiniz.

6 Mayıs 2011 Cuma

Anne olmak için en iyi ülke: Norveç...

İnternette okuduğum haberi yorumsuz aktarıyorum.

ABD'de 164 ülke arasında yapılan bir araştırma anne olmak için en iyi ve en kötü ülkeleri sıraladı. İşte bu araştırmanın sonucu...


ABD'de 164 ülke arasında yapılan bir araştırmaya göre, dünyada anne olmak için en iyi ülke sıralamasında Norveç başı çekerken, Afganistan en son sırada yer aldı.


Norveç, anne ve çocuk ölümü oranlarının düşük olması, kadınların daha uzun ömürlü olması, okuma oranının yüksekliği, doğum izninin en az bir yıl olması gibi kriterlerle bu araştırmada ilk sırayı aldı.


''Save the Children'' adlı kuruluşun 12'incisini hazırladığı annelik araştırmasında, gelişmiş ülkeler arasında Avustralya ikinci, İzlanda üçüncü, ABD ise 31'inci sırada yer aldı.


Araştırma, anneler gününün öncesinde duyuruluyor.


Kadınların ömrünün ortalama 45 yıl olduğu Afganistan'ın, anne olmak için en kötü ülke olduğu belirtildi. Afganistan'da her 11 kadından biri doğumda ölüyor ve her 5 çocuktan biri 5 yaşını göremeden hayata gözlerini kapatıyor.
Sıralamada anne olmak için en iyi ülke olan Norveç'te ise kadınların ömrü ortalama 83 yıl ve sadece 175 kadından biri, 5 yaşına gelmeden çocuğunu kaybediyor. Norveçte deneyimli sağlık personeli doğumlarda bulunurken, Afganistan'da doğumların sadece yüzde 14'ünde sağlık personeli yer alıyor. Norveç'te kadınların yüzde 82'si modern doğum kontrol yöntemlerini kullanırken, Afganistan'da bu oran yüzde 16.