Araştıran,okuyan,soran soruşturan 2 çocuklu annenin işinize yarar,hoşunuza gider, ilginizi çeker dedikleri...

29 Eylül 2011 Perşembe

Grip Macunu Yapalım...


Kış yaklaşıyor. Evler soğuk, dışarılar sıcak.Gece gündüz arası sıcaklık farkları iyice arttı. Hastalıklara davetiye çıkarıyor bu havalar. Şu aralar, mevsim geçişinde ve de en önemlisi tabi kış aylarında hastalanmamak için  pratik bir grip macunu tarifi.buldum. İşte tarif:

Malzemeler:
• 25 gr toz zerdeçal

• 25 gr toz zencefil

• 25 toz tarçın

• 150 gr bal

Yapılışı:

Toz halindeki 3 toz bitkileri cam bir kabın içine alın ve balı ilave ettikten sonra macun kıvamına gelene kadar tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.

Not: Sabahları aç karna 1 tatlı kaşığı yemeniz yeterlidir.

 (Tarif  Hamarat Abla' dan )

24 Eylül 2011 Cumartesi

Araştırmacı Anne 1 Yaşında...



İlk posttan beri 1 yıl olmuş...Ne kadar çabuk geçti. Okuyan,takip eden,yorum yazan, yazmayan herkese teşekkürler...Blogumu okumaya devam edin.

19 Eylül 2011 Pazartesi

"Çılgın Çocuklar" , Kokulu Film Vizyonda


Geçtiğimiz Cuma günü yani 16 Eylül'de bir ilk gerçekleşmiş sinemada. 3 boyutlu filmlerden sonra 4 boyutlubir film “ Çılgın Çocuklar” vizyona girmiş. Çılgın Çocuklar ' da (Spy Kids) filmine girmeden önce numaralı kartlar verilecekmiş, perdede yansıyan numaraya göre kartları kazıyıp sahnedeki kokuyu alabilecekmişiz. Ne kadar hoş değil mi? Çok merak ettim valla.Kokulu film :))

Filmin Konusu

Marissa Cortez (Jessica Alba), özel servisteki görevden ayrılarak kendisini ailesine ve çocuklarına adamaya karar veren eski bir ajandır.Fakat öğrendiği tehditkar bir haber üzerine gizli servise geri döner. Zira zamanın dengesiyle oynayarak dünyayı yok etmenin bir yolunu bulan kötü adam (Danger D’Amo) iş başındadır.Marissa gizli görevini kocasından saklamaya çalışsa da çocuklarının (Rowan Blanchard ve Mason Cook) bu macera dolu işe bulaşmasına engel olamaz.

15 Eylül 2011 Perşembe

Sünger Bob'daki Büyük Tehlike!


Yapılan araştırmada, sevilen çizgi filmin uzun vadede çocukların hafızasına zarar verdiği ortaya çıktı.
Amerikan Virginia Üniversitesi ’nde yapılan araştırmada dört yaşındaki 60 çocuk üç gruba ayrılarak farklı farklı çizgi filmler izletildi. Birinci grupa çocukların çok sevdiği ' Sünger Bob ' isimli film 11 dakika boyunca gösterildi. Diğer gruptaki çocuklara ise eğitici çizgi filmler izlettirildi.

Sonuçta Sünger Bob izleyen çocuklar diğer gruptaki çocuklara oranla problemleri daha yavaş çözdüğü, dikkatini toplayamadığı ve olaylara geç reaksiyon gösterdiği ortaya çıktı.

Dr. Angeline Lillard , bu tür filmlerin çocuk beyninin sonuca yönelik hareket etme yetisini kontrol eden bölgesine zarar verdiğini dile getirerek "Uzun vadede çocukların hafızasına zarar veriyor. Konsantrasyon yetisini törpülüyor" dedi.

Kaynak

13 Eylül 2011 Salı

Pet Şişelerdeki Tehlike

2 gündür işyerindeki arkadaşımla aklımızı karıştıran bir konu vardı: Pet şişeler. Konuşup duruyorduk. Sağlıklı mı?, Dolum tarihinden itibaren kaç gün içinde kullanmalıyız?, Damacana mı, arıtma mı? Tam da bunu üzerine Fatih Altaylı bu yazıyı yazmış. Biz bugün okuduk. Yazı şöyle;

" Aşağıda okuyacağınız satırlar pek hoşunuza gitmeyebilir. Kendinizi kötü, hatta rahatsız hissedebilirsiniz. “İyi de, ne yapacağız” diyebilirsiniz. Çünkü ben de aynen sizin söylemeniz muhtemel bu cümleyi söyledim, aynen bu yazdıklarım gibi hissettim. Yine de sizleri sevdiğim için, bunları yazmak zorundayım.
Önceki gün, bir yakınımın ameliyatı için, Türkiye’nin önemli hastanelerinden birindeydim. Ameliyat sonrası, alanında Türkiye’nin değil, dünyanın en iyilerinden biri ve çok da eski dostum olan doktorumuz geldi. Ameliyatla ilgili bilgi vermek üzere. Konuşurken, önümdeki masada duran “pet” şişeyi alıp açtım ve bardağıma su doldurmaya başladım. Profesör doktor uzandı. Elimden pet şişeyi aldı. Suyu doldurduğum bardağı aldı. Görevliyi çağırdı. Pet şişeyi çöpe atmasını, bardağı da lavaboya boşaltmasını söyledi. “Benim dolabımdan cam şişede bir su getirin” dedi.
“Ne oldu hocam, sular zehirli de bizim haberimiz mi yok” dedim şaşkınlıkla. “Keşke zehirli olsa. Panzehiri olur, ilacı olur. Bunlar zehirden beter” dedi ve anlattı. “Son yıllarda kanser olaylarında büyük patlama yaşanıyor. Çok ileri yaşlarda ortaya çıkması gereken bazı kanser türleri, çok erken yaşlarda görünür oldu. Yaşlılarda görülecek lenfomalar, gencecik insanlarda peydahlanıyor. Kemik kanserleri, kemik iliği tümörleri sık sık karşımıza çıkıyor.” “Biliyoruz hocam. Çevre koşulları, hormonlu gıdalar. Her şey kanserojen” dedim. “Evet” dedi. “Bu pet şişeler hepsinden daha kanserojen.” “Bütün dünya kullanıyor” dedim. “Medeni ülkeler giderek daha az kullanıyor” dedi. “Bu pet şişelerdeki sular 2 haftadan uzun süre şişede kaldığı zaman, şişenin içindeki zararlı maddeleri çözüyor ve suya karışmasına neden oluyor. Bunlar hücre yapılarına çok ağır zararlar veriyorlar. Her gün yavaş yavaş bozuyorlar.

12 Eylül 2011 Pazartesi

Kırtasiye Malzemelerindeki Gizli Tehlike

Okulların açılmasına sayılı günler kala tüm kırtasiye ve süpermarketlerde rengarenk kırtasiye ürünleri raflarda yerini aldı. Kızımın henüz okula başlamaması nedeniyle şimdilik öyle eni konu alışveriş yapmasak da, bu rengarenk raflardan boş geçemiyor, elimize bir kaç ürün alıp atıyoruz sepetimize. Ancak  kırtasiye alışverişinin yoğun olduğu bu günlerde bebek.com da okuduğum bu yazı dikkatimi çekti ve blogumda paylaşmak istedim.Memorial Şişli Hastanesi Klinik Laboratuvarlar Bölümü’nden Biyokimya Uzmanı Dr. Nilgün Tekkeşin' in kalitesiz kırtasiye malzemelerinin zararları ile ilgili yazısını okuyun ve market veya kırtasiye dışında ( Bazı market ve ya kırtasiyelerde de kalitesiz, zehir saçan malzemeler olabilir tabi.) satılan, ucuz ama bir o kadar da zararlı kırtasiye ürünlerinden uzak durun.

Piyasaya çeşitli şekillerde giren ve özellikle de Uzakdoğu kökenli olan ucuz ve kalitesiz boya, oyun hamuru, kokulu silgi gibi kırtasiye malzemeleri, abartılmış “albeni” özellikleri nedeniyle bilinçsizce tüketilmektedir. Gıdalarının konduğu plastik çantalar ve suluklar da eğer kalitesiz ise bu anlamda risk taşımaktadır. Okul öncesi ve ilköğretim çağındaki çocuklar, kullandıkları kırtasiye malzemelerini kontrolsüzce ağızlarına götürebilmekte, kullandıktan sonra ellerini ağızlarına veya gözlerine sürebilmektedir. Oysaki bu ürünlerde yer alan boyar ve uçucu kimyasal maddeler, çocukların sağlığı için büyük bir risk oluşturmaktadır. Hangi maddeden üretildiği belli olmayan ve güvenlik sınırlarını aşan kimyasal madde katkılı bazı ürünlerin uzun vadede sonuçlarının daha net ortaya çıkacak olması, maalesef bunların günlük kullanımını özensiz kılmaktadır.

9 Eylül 2011 Cuma

Bebekler


Uzun zamandır izlemek istediğim bir belgeseldi bu. D&R da görünce hemen aldım DVD' sini. Kızlarlarımla beraber seyrettik ve bayıldık. Çok eğlenceli.Bazen güldüren, bazen düşündüren heyecan dolu, sempatik bir belgesel. Dört ülke ve dört bebek var belgeselde. Doğumlarından ilk adımlarına kadar olan zaman dilimde ayrı ayrı neler yaşadıklarını anlatıyor belgesel.İsimleri Ponijao, Bayarjargal, Mari ve Hattie. Onlar Namibya, Moğalistan, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşıyorlar. BEBEKLER, bizi, birbirinden farklı dört kültürle tanıştırıyor. Mutlaka izleyin.

8 Eylül 2011 Perşembe

Çok Güzeller...


Anne kız, bir örnek, şık bir sonbahar-kış geçirebilirsiniz. Journey ve Journey Kids 'in  Sonbahar-Kış 2011 koleksiyonu çok güzel, çok beğendim.

Bu Ay Ankara'ya 2 H&M Mağazası Açılıyor :))


H&M Eylül ayında Ankara’da kısa süreli aralıklarla iki mağaza birden açacak. H&M’in Ankara’daki ilk büyük açılışı 17 Eylül’de Cepa Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşecek. 3,300 metrekarelik alanı ile H&M’in Türkiye’deki en büyük mağazası olacak H&M Cepa mağazası, alışveriş merkezinin en merkezi noktasında konumlanacak.

Rio DVD Çıktı


Sinemaya gittmekten korkan büyük kızıma çok ısrar etmiştim vizyonda iken bu film, ilgisini çeker de korkusunu yener diye ama nafile.DVD'sini alırız demişti.DVD piyasaya çıktı.Epey de oldu aslında ama ancak fırsat buldum yazmaya.Kesinlikle izlemeye değer bir film.Aldığımız günden beri bıkmadılar, sıkılmadılar bizim kızlar hergün bir sefer izlemekten. Ailece keyifli vakit geçireceğiniz çok eğlenceli bir animasyon filmi.

Konusu;

Evcimen papağan Mavili, sahibi Linda ile Lake şehrinde konforlu bir hayat sürmektedir. Mavili’nin Makav kuş türünün son örneği olduğunu düşünmekteyken, Rio de Janeiro’da Harika isimli bir dişi makavın yaşadığını öğrenince yolculuğa çıkarlar. Rio’ya vardıktan bir süre sonra Mavili ile Harika, hayvan tacirleri tarafından kaçırılır. Rio’lu bir grup kuş tarafından kurtarılırlar. Mavili artık uçmayı öğrenmenin ve Linda’ya dönme zamanının geldiğini anlar.

6 Eylül 2011 Salı

Bebeğinizle ‘Gerçek Kelimeler Kullanarak’ Konuşun


Bebeklerle ‘gerçek kelimeler kullanarak’ konuşmanın, bebeğin beyin gücünü artırdığı bildirilmiş. İşte haber şöyle;

Bilim adamları, bebekler daha konuşmaya başlamadan aylar önce onlarla konuşmaya başlamanın beyin gelişimlerinde önemli rol oynayacağını belirttiler.

İngiliz gazetelerindeki habere göre, müzik gibi diğer seslerden ziyade kelimelerin bebeklerin zekası üzerinde daha büyük etkisi olduğu sanılıyor.

İllinois’deki Kuzeybatı Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, kelime duyan bebeklerin sınıflandırma yapabildikleri, sadece sesler duyan bebeklerin ise bunu yapamadıkları saptandı.
Araştırma çerçevesinde üç aylık 50 kadar bebeğin yarısına kelimeler, yarısına ise kısa sesler eşliğinde çeşitli balık resimleri gösterildi. Kelime grubundaki bebeklere, sözgelimi bir balık için uydurma isim verilerek "Toma’ya bak!" denildi ve bu deney çeşitli resimlerle tekrarlandı. Diğer gruptakilerde ise bu deney, süre aynı olmak şartıyla anlamsız seslerle yapıldı.