Araştıran,okuyan,soran soruşturan 2 çocuklu annenin işinize yarar,hoşunuza gider, ilginizi çeker dedikleri...

29 Kasım 2011 Salı

10 çocuktan 4’ü en çok gazlı içecekleri seviyormuş :-(

Tipeez.com’un geçtiğimiz günlerde yaptığı ankette, çocuklara en çok hangi içeceği sevdikleri soruldu. 15 yaşın altında 1.1 milyonu aşkın üyesi bulunan sitede üç gün içinde anketi 5000’den fazla çocuk cevapladı.

Çocukların en sevdikleri içecekler arasında yaklaşık %37’lik oranla gazlı içecekler birinci sırada yer aldı. Su %21’lik oranla ikinci, süt %19’luk oranla üçüncü içecek olurken, sütü ayran ve ardından meyve suyu takip etti.

Çocukların favori içeceklerinin gazlı içecekler olması, gelecek nesillerin sağlığı açısından olası tehlikeleri de gösteriyor. Uzmanlar, gazlı içeceklerin diş çürüklerine neden olduğunu, asidik yapıları sebebiyle sindirim sağlığını tehdit ettiğine dikkat çekiyor. Üstelik fast food tarzı beslenmeye eşlik eden gazlı içecekler, yüksek oranda şeker içerdiği için obeziteye ve obeziteye dayalı şeker hastalığına da sebep olabiliyor. Bu sebeple uzmanlar, davranış ve tüketim alışkanlıklarının şekillendiği küçük yaşlarda, çocukları daha sağlıklı içecekler tüketmeye özendirmenin önemine dikkat çekiyor. Uzmanlar, çocukların beslenme alışkanlıklarını değiştirmek için ebeveynlere ve okullara sorumluluklar düştüğünün altını çiziyor.



Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder