Araştıran,okuyan,soran soruşturan 2 çocuklu annenin işinize yarar,hoşunuza gider, ilginizi çeker dedikleri...

10 Ocak 2012 Salı

Bebeklerde Hıçkırık

Bebeklerde hıçkırık sıkça görülebilen ve tehlikesi olmayan fizyolojik bir durumdur. Özellikle 0-6 ay arası bebeklerde daha sık ortaya çıkan bu durumdan kurtulmak için bir kaç basit öneri mevcuttur. İşte hıçkırıktan kurtulmanın yolları…

Bebeklerde hıçkırık göğüs boşluğu ile karın boşluğu arasındaki ani kasılma olarak belirlenmiştir. Bu kasılma sonucunda ses telleri bir anda birbirine yaklaşır ve çıkan sese hıçkırık denir.

Yetişkinlerde hıçkırık pek çok farklı nedenden kaynaklanır. Uzun süren hıçkırık kalp rahatsızlıkları gibi büyük hastalıkların da habercisi olabilir. Ancak bebeklerde hıçkırık 1 yaşına kadar normal bir durumdur. Genelde aniden heyecanlanma, hava yutma ve hatta havadaki ani soğuma bile bebeklerde hıçkırığa neden olabilir. Hıçkırık kısa sürede geçmezse yavaş yavaş emzirebilir veya çay kaşığıyla bir miktar su verebilirsiniz. Bebeğinizi dik tutmak da işe yarayacaktır.

Hıçkırığı uzarsa ne yapmalısınız?

Hıçkırık yetişkinlerde pek çok hastalığın habercisi olarak görülür. Hıçkırık durmuyorsa doktora gitmek gereklidir. Ancak 1 yaşına kadar olan çocuklarda, hıçkırık nedeniyle doktora götürmenize gerek yok. Bebeklerde hıçkırık süresinin 1 dakika ile 1 saate kadar uzamasını normal bir durum olarak kabul edin. Hıçkırık bir saati geçiyorsa, doktorunuza telefonla danışabilirsiniz.

Anneler emzirirken yediklerinize dikkat!

Hıçkırık yiyeceklerden oluşabildiği gibi, anne sütü ile beslenen bebeklerde, annelerin yediği yiyecekler de hıçkırığı tetikleyebilir. Eğer bebeğinizin inek sütü veya başka besinlere karşı alerjisi varsa, sizin yediğiniz yiyecekler bu duruma sebep olabilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder