Araştıran,okuyan,soran soruşturan 2 çocuklu annenin işinize yarar,hoşunuza gider, ilginizi çeker dedikleri...

27 Ocak 2012 Cuma

Bu Uygulama Çok Hoşuma Gitti , "Anne Oteli"

Sivas'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımın zor olduğu bölgelerdeki hamile kadınlar, doğum öncesi Devlet Hastanesi'nin “Anne Oteli”nde misafir ediliyor.

Sivas Devlet Devlet Hastanesinde 5 yıl önce oluşturulan anne otelinde kalan hamile kadınlar, doğumdan kısa bir süre önce burada müşahede altında tutuluyor. Kışın ulaşımın güçlükle sağlandığı köy ve uzak bölgelerden gelen hamile kadınlar, bu otel sayesinde doğumlarını risksiz bir şekilde yapma imkanına kavuşuyor.

Yeni doğum yapmış, ancak bebeğinin tedavi olması gereken anneler de kuvözdeki bebeklerini emzirdikten sonra anne otelinde kalabiliyor.

Sivas Devlet Hastanesi Başhekimi Davut Vecdi Ersöz, Türkiye'nin ilk anne otellerinden birisinin yaklaşık 5 yıl önce hastaneleri bünyesinde hizmet vermeye başladığını hatırlatarak, burada yeni doğan servisinde yatan bebeklerin anneleriyle, soğuk kış günlerinde köyden gelme imkanı olmayan hamileleri misafir ettiklerini belirtti.

Ersöz, Sivas Sağlık Müdürlüğü, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi ve aile hekimleri tarafından kışın ulaşımın zor olduğu bölgelerdeki hamileler konusunda hastanelerine bilginin ulaştırılmasının ardından hamile kadınların anne otelinde kalabildiklerini belirterek, “Bize müracaat eden hamile kadınlar, kadın doğum uzmanlarımız tarafından önce muayene ediliyor, doğum yakınsa anneyi burada misafir ediyoruz. Annelerin otelimizde kalması bir haftayı da bulabiliyor. Doğumdan sonra da yollar açıksa annelerimizi evlerine gönderiyoruz” dedi.

Hamile kadınlar ise uygulamadan memnun olduklarını, riske girmeden anne otelinde doğum anını beklemenin heyecanını yaşadıklarını kaydetti.


Haber hurriyet.com dan..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder