Araştıran,okuyan,soran soruşturan 2 çocuklu annenin işinize yarar,hoşunuza gider, ilginizi çeker dedikleri...

13 Ocak 2012 Cuma

Anneleri ile Cezaevinde Kalan Çocuklar Akranları ile Eğitim Alacak

Kadın hükümlü ve tutukluların kendileri ile birlikte cezaevinde kalan 3-5 yaş grubundaki çocuklar, akranları ile birlikte ana sınıflarında eğitim görecek.

Kadın hükümlü ve tutukluların kendileri ile birlikte cezaevinde kalan 3-5 yaş grubundaki çocuklar, akranları ile birlikte ana sınıflarında eğitim görecek. Bu çocuklar, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ana okulu ve ana sınıflarına, öncelikli olarak ve sıraya alınmaksızın ücretsiz kaydedilecek.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 'Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevlerinde Annesinin Yanında Kalan Çocukların Gelişimlerinin Desteklenmesi İşbirliği Protokolü'ne imza attı.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, kadın hükümlülerin çocuklarının anneleri ile aynı kaderi paylaştığını belirterek, "Bu çocukların en temel sorunu akranlarından ve oyundan uzak olmaları." dedi. 3-5 yaş arası döneminin çocuğun kişiliğinin oluşmasında da öneme sahip olduğunun altını çizen Dinçer, "Bu dönemde olumsuz davranış ve modellerin içselleştirilmesi riskinin yüksek olması da okul öncesi eğitimin önemini artırıyor." dedi. Halihazırda kapalı ceza-infaz kurumlarının çok azının bünyesinde kreş bulunduğuna dikkat çeken Dinçer, şöyle devam etti:

"Protokol ile ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde bulunan kadın hükümlü ve tutukluların, 3-5 yaş arasındaki çocuklarına Bakanlığımıza bağlı ana okulu ve ana sınıflarının kapılarını açtık. Amacımız, bu çocuklarımızı içinde bulundukları çevreden çıkartarak, onların yaşıtları ile birlikte eğitim alabilecekleri ana okulu ve ana sınıflara ulaştırılmasıdır. Böylece, onların bedeni ve ruhi sağlıklarının korunması, gelişimi, topluma uyumu, temel değer ve davranışları kazanmalarına destek olmak gibi çok önemli bir sorumluluğu da yerine getirmiş olacağız. Protokol ile söz konusu çocuklar, MEB'e bağlı ana okulu ve ana sınıflarına öncelikli olarak ve sıraya alınmaksızın ücretsiz kayıt edilecektir. Çocuklarımız Adalet Bakanlığı gözetiminde ücretsiz olarak ana okullarına ve ana sınıflarına taşınacaklar."

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise kadın hükümlü ve tutuklu sayısının, bugün itibariyle 4 bin 656 olduğunu kaydetti. Anneleri hükümlü olan ve dışarıda korumasını bırakılacak kimsesi bulunmayan 0-6 yaş arası çocukların anneleri yanında kalabildiğini söyleyen Ergin, "19 Aralık 2011 tarihi itibariyle ceza infaz kurumlarında 0-3 yaş grubunda 164, 3-6 yaş grubunda ise 87 çocuk annesinin yanında bulunmakta." dedi. Ergün, bu rakamın değişken olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak

3 yorum:

  1. in$allah gercekten yerine getirirler...
    O cocuklarin özgürlügü calinmis bari egitim haklari calinmamis olur.

    YanıtlaSil
  2. Nasıl gözardı ettiğimiz bir gerçek aslında bu.Yıllarca Sincan ve Bahçelievler çocuk yuvasında arkadaşlarımla birlikte gönüllüannelik yaptık.Ama işin bu kısmı çok daha kötü, anneleri var ama özgür değiller, proje gerçekten işlerse çok akılcı.

    YanıtlaSil