Araştıran,okuyan,soran soruşturan 2 çocuklu annenin işinize yarar,hoşunuza gider, ilginizi çeker dedikleri...

4 Ocak 2012 Çarşamba

Önemli Bir Konu: Çocuk Oto Koltuğu Seçimi

Araçlarda seyahat eden çocukların yetişkinlere göre daha fazla korunmaya ihtiyaçları var.Çocuk koltuğu türleri 4 ana başlık altında tanımlanır. Her tür, belli bir yaş grubundaki çocuklar için üretilmiştir. Çocuklar “0” yaşından itibaren yaklaşık “12-14” yaşına kadar çocuk koltuğunda seyahat etmelidir. Yakın mesafelerde, şehir içinde olan “yavaş” olarak tanımlanabilecek seyahatlerde bile, çocuğunuz ölümcül tehlike altında kalabilir.Çocuğunuzun ihtiyacı olan doğru koltuğu seçtiğinizden emin olmalısınız. Çocuk koltukları çocuğun boyuna, yaşına ve kilosuna göre değişiklik gösterir.

Çocuk hiç bir zaman, kemerli ya da kemersiz, hava yastığı bulunan ön koltukta oturtulmamalıdır! 140 santimden kısa olan herkes için bu geçerlidir. Bir kaza sırasında hava yastığının açılışında meydana gelen gücün sonuçları korkunç neticeler doğurabilir.

Çok sıcak havalarda, camları ve kapıları kapalı olan park edilmiş otomobillerin içi aşırı derecede ısınır. Çocuk koltuğunun bazı bölümleri de yakıcı derecede ısınmış olabilir. Çocuğu koltuğa oturtmadan önce, metal bölümleri öncelikli olarak, çocuk koltuğunu tamamen kontrol ediniz.

Çocuk koltuğunda mutlaka şu Avrupa standartları aranmalıdır:
ECE R44.03 ve ECE R44.04Çocukların başı vücuduna orantılı olarak, yetişkinlerinkinden daha büyük ve ağırdır. Boynu kolay kırılabilir. Bir çarpışmada kafa şiddetle ileri ve geri savrulur. Böyle olası bir basınca karşı çocuğunuzu korumalısınız. Yaklaşık 12 yaşından sonra çocuk yetişkinler gibi otomobil emniyet kemeri takarak güvenli yolculuk yapabilir. Bu yaşlara kadar çocukların uygun çocuk koltukları kullanmaları gerekir.

Daha bir çok önemli bilgi için tıklayın.

6 yorum:

  1. peki yükseltici minderler , yükseltici koltukla aynı işi görüyor mu ? bilen, kullanan var mı? önerir misiniz?

    YanıtlaSil
  2. Yükseltici minder henüz kullanımıyoruz, ama ben kullnmayı düşünmem. Bana güvenliksiz geliyor. Onun yerine oto koltukalrının çok büyüğü var zaten onu kullanırım.

    YanıtlaSil
  3. cevap için teşekkürler, benim iki kız da küçük olduğu için iki otokoltuğu kullanıyoruz.
    Minder daha portatif, eğer kızlar arabada değilse minderi bagaja atma şansı var da o yüzden düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  4. Dilek hanım,
    Aynı şekilde bizde de arkada 2 tane oto koltuğu var 3. bir kişi binemiyor arka koltuğa. Sıkıntı oluyor çoğu zaman. Kimseyi alıp bir yere gidemiyoruz.Sadece bizim aile binebiliyor arabaya. Dediğiniz gibiyükseltici minder pratik geliyor ama güvenlik önemli benim için, katlanıyoruz artık...
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. o konuda haklısınız düşüneceğim, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. kızım için araştırmadan kalitesine güvendiğimiz için römer aldık. ama sonra internette aldığımız modelin ADAC testini geçemediğini ve yurtdışında toplatıldığını gördük. Türkiyede güvenliğin bu kadar hiçe sayılması hele römer gibi bir firma tarafından kabul edilebilir değil. annelere tavsiyem almadan ürünü yurtdışı sitelerden de araştırın. http://www.which.co.uk/news/2013/11/britax-withdraws-xtensafix-child-car-seat-from-sale-340216/

    YanıtlaSil